2-day
training
DD 2021

Talent Ontwikkeling

Leiderschap, Mentoring & Design Thinking
Leiderschap en begeleiding In een dynamisch bedrijf zie je continu nieuwe ontwikkelingen en vraagstukken op je pad komen. Dit vraagt ​​om voortdurende aanpassing, creatief denken en een brede focus op innovatie. Multidisciplinaire samenwerking is nodig om nieuwe proces- en productideeën om te zetten in haalbare oplossingen. Persoonlijk leiderschap is nodig om (nieuwe) collega's te ondersteunen en samen tot effectieve implementatiestrategieën te komen.

Leiderschap, Mentoring & Design Thinking

Maar al te vaak blijven goede ideeën op de plank liggen, of dooft een nieuw initiatief vroegtijdig uit. Bottom-up innovatie vraagt om een stevige infrastructuur, oplossingskracht en veel aandacht voor implementatie. Het doel van de training Innoventure is om het organisatieklimaat voor verbetering en vernieuwing te versterken en de kwaliteit van het innovatie-mentorschap te verhogen.

De kern van de training Innoventure bestaat uit het integreren van Persoonlijk leiderschap, Design Thinking en de Lean Startup Methode. Het programma staat onder leiding van een uniek team van ervaren leiderschapsexperts die in deze training samenwerken met een start-up fieldlab, bestaand uit ontwerpers van Designforum en invloedrijke Tech Start-ups van de TU/e.
Innoventure draait om praktijkvoorbeelden die door de deelnemers zijn ingediend. Dit kunnen vragen zijn rond innovatie in een leergerichte organisatie, maar ook maatschappelijke ontwikkelingen, verbetering van processen, producten of diensten, nieuwe strategieën, kwaliteitsverbetering, product- of dienstontwerp, strategiekeuzes enzovoort.
Theorie en praktijk worden met elkaar verbonden in een combinatie van masterclasses voor verdiepende kennis en 'leren door te doen'. Het programma bestaat uit twee trainingsdagen die beginnen om 9.30 uur en duren tot 17.30 uur. De ochtenden worden gedomineerd door nieuwe theorieën en in de middagen verbinding met depraktijk wordt gemaakt in het start-up fieldlab. Na ± 6 weken wordt een optionele recap-sessie georganiseerd om ervaringen te delen over de overdracht van de trainingstheorie naar uw eigen werksituatie.
Certificaat
Deelnemers ontvangen een certificaat Innovation Leadership. Indien gewenst kunnen we het programma uitbreiden tot een officieel post-HBO programma (gecertificeerd Cpion)

Extra coaching optioneel
Extra individuele coaching is kan op aanvraag worden aangeboden.

Cursus taal
Nederlands of Engels (afhankelijk van aantal aanmeldingen)

Na het volgen van dit trainingsprogramma:
 • Kun je mentorvaardigheden toepassen, op een manier die past bij het gewenste resultaat, je persoonlijkheid en je organisatiecultuur;
 • Kun je verschillende belangen vertalen naar een breed gedragen waarde propositie;
 • Ben je in staat om effectiever samen te werken in multidisciplinaire teams;
 • Kun je een nieuwe collega’s en/of interne startups begeleiden en de ontwikkeling van nieuwe verbeterideeën bevorderen, van initiatief tot haalbaar concept;
 • Kun je het Design Thinking-proces toepassen, een methode voor het oplossen van problemen die in toenemende mate wordt gebruikt in lerende organisaties;
 • Kun je de principes van coachend leiderschap toepassen;
 • Kun je je leiderschapsstijl aanpassen, afhankelijk van wat nodig is om anderen te motiveren om deel te nemen en bij te dragen;
Training advies
Mocht je naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben over mogelijke deelname, of als je behoefte hebt aan een persoonlijk adviesgesprek, dan kun je contact opnemen met programmaleider Jos Hardeman. Via email: j.hardeman@designforum.nl of telefoon 06 41 05 11 86
Deelnemers profiel
Je bent een professional die constant op zoek is naar kansen om maatschappelijke impact te hebben en betrokken te zijn bij het creëren van een gewenste cultuur voor innovatie en verbetering.
 
Dit programma is bedoeld voor deelnemers met een academisch werk- en denkniveau of vergelijkbare werkervaring, en een (toekomstige) managementfunctie of projectleiderfunctie. We verwelkomen ook deelnemers die:
 • Leiderschapsvaardigheden willen verbeteren als onderdeel van loopbaanplanning.
 • Hun impact op team- en talentontwikkeling willen optimaliseren.
 • Innoverende en ondernemende houding bij zichzelf en bij anderen willen bevorderen.
 
Tijdens een gesprek, dat onderdeel uitmaakt van de intakeprocedure, krijg je de gelegenheid om je persoonlijke ontwikkelingsdoelen te bespreken.
Training advies
Mocht je naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben over mogelijke deelname, of als je behoefte hebt aan een persoonlijk adviesgesprek, dan kun je contact opnemen met programmaleider Jos Hardeman. Via email: j.hardeman@designforum.nl of telefoon 06 41 05 11 86
Kosten
De investering in deze training bedraagt € 1020,- exclusief 21% btw. De prijs van de Recap sessie is € 295, - exclusief 21% btw.

Prijzen zijn inclusief alle trainingsmaterialen en registratie en zijn gebaseerd op een groep van minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers.
Persoonlijke coaching is een extra optie. Afhankelijk van het deelnemersveld wordt in de training Engels of Nederlands gesproken.
Locatie
De trainingen vinden plaats op ons kantoor in het Klokgebouw, in de wijk Strijp-S het inspirerende hart van creativiteit in Eindhoven.

Incompany
Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden van onze bedrijfstrainingen
15 maart en 23 maart 2021

Schrijf je hiernaast in voor deelname aan Innoventure.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op voor meer informatie om je inschrijving compleet te maken.

Cursusdata
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Deelnemersprofiel – Voor wie is deze training?
De Innoventure training is geschikt voor professionals die hun leiderschapskwaliteiten willen ontwikkelen en betrokken zijn bij het creëren van een effectief innovatie- en verbeterklimaat. Je hebt een academisch werk- en denkniveau of vergelijkbare werkervaring en een (toekomstig) management, teamleider of projectleiderfunctie. En je bent op zoek naar:
 • Ontwikkel jouw persoonlijke leiderschapsvaardigheden.
 • Mentor zijn voor een (nieuwe) collega.
 • Boost een idee van concept tot implementatie.
 • Leer van innovatiestrategieën van start-ups.
 • Om Design Thinking te leren toepassen.
Gedeelde taal en sprekende visualisaties
Voor het realiseren van verbetering of vernieuwing, moeten oplossingskracht en veandervaardigheden worden gecombineerd.
Door het integreren van Persoonlijk Leiderschap, Design Thinking en de Lean Startup principes, kun je leren hoe je de effectiviteit van een multidisciplinaire samenwerking kan verhogen. Design Thinking heeft een breed en sector overstijgend terrein gewonnen als een holistische, methodische en constructieve methode om naar elk vraagstuk te kijken. Sterke visualisatie- en presentatievaardigheden kunnen de resultaten hiervan nog versterken.